Probleem – 1

Vervuiling beperkt opbrengst panelen

Het voordeel van zonnepanelen blijkt vaak lager dan verwacht. De energieopbrengst daalt als gevolg van vervuiling het paneel; gemiddeld met 10 – 15% (bij vervuiling door b.v. algen zelfs tot 25% en meer).  Regelmatige reiniging van zonnepanelen kan dit voorkomen maar wijzigt het financiële plaatje fors.

Orange Nano Guardon® SelfClean Solar voorkomt energieverlies door vervuiling en maximaliseert daarmee het rendement van de investering in zonnepanelen (zowel nieuwe als bestaande panelen).

Oplossing – 2

Reinigen met zonlicht

Orange Nano Guardon® SelfClean Solar vormt een eenvoudige, veilige en kostenbewuste oplossing voor het schoon houden van (moeilijk bereikbare) PV-panelen. Een met Orange Nano Guardon® SelfClean Solar behandeld paneel wordt praktisch zelfreinigend.

Reinigen met zonlicht

Orange Nano Guardon® SelfClean Solar absorbeert UV, met behulp van de lichtenergie vormt de coating stoffen die de vervuiling op het oppervlak afbreken en omzetten in onschadelijke stoffen.

Guardon® SelfClean Solar bevat Titaandioxide, het is wetenschappelijk bewezen dat Titaandioxide een fotokatalytische werking heeft, de door de fotokatalytische werking gevormde radicalen doden micro-organismen, waaronder algen en mos; het oppervlak blijft hygiënisch schoon.

Vuil wordt weggespoeld door het hydrofiel oppervlak

Orange Nano Guardon® SelfClean Solar verhoogt de oppervlakte energie van een oppervlak, hierdoor vormt water geen druppels maar wordt het gelijkmatig over het hele oppervlak verspreid. In combinatie met de zwaartekracht spoelt de waterfilm alle vuil (-resten) van het oppervlak af. Guardon® SelfClean Solar wordt door de geringste hoeveelheid water, zoals ochtendnevel, geactiveerd. De vervuiling wordt hierdoor telkens weggespoeld, met als resultaat een schoner oppervlak.

Altijd transparant Solar glas

Door het hydrofiele karakter vormen zich op een met Orange Nano Guardon® SelfClean Solar gecoat paneel bij regen geen druppels. Dit heeft naast het reinigingseffect als voordeel dat de lichtdoorlatendheid te allen tijde optimaal blijft. Het paneel droogt na een regenbui sneller en gelijkmatiger (zonder indrogende druppels). Guardon® SelfClean Solar zorgt bovendien voor een anti-aanslag effect.

Easy to Clean eigenschappen

Wanneer er geen regen is kan het met Orange Nano Guardon® SelfClean Solar behandelde paneel ook eenvoudig met schoon water worden gereinigd. Het materiaal wordt minder snel vies en de reiniging ervan kost minder tijd, inspanning en schoonmaakmiddelen.

Minder reflectie

De applicatie van Orange Nano Guardon® SelfClean Solar houdt panelen schoon en verbetert daarmee de economische efficiency.  Een bijkomend effect is reflectie reductie.  De coating vermindert de reflectie (weerkaatsing) van het zonlicht op het oppervlak van de module tot 65%, hierdoor bereikt meer licht de zonnecel, dit kan tot een rendementswinst van maximaal 3% leiden.

Voordelen – 3

De voordelen:

 • Behoud PV efficiency

  Met Guardon® SelfClean Solar behandelde zonnepanelen blijven langer schoon waardoor er geen capaciteit verloren gaat.

 • Bescherming zonnepaneel

  Ondanks de beperkte laagdikte verhoogt Guardon® SelfClean Solar de krasbestendigheid van het glazen oppervlak waardoor beschermd wordt.

 • Tijdbesparing

  Met Guardon® SelfClean Solar behandelde zonnepanelen hoeven vrijwel niet gereinigd worden. Dit bespaart tijd.

 • Kostenbesparing

  Met Guardon® SelfClean Solar behandelde zonnepanelen hoeven vrijwel niet gereinigd worden. Dit bespaart operationele kosten.

 • Minder milieubelasting

  Het gebruik van water en schoonmaakmiddelen wordt door het gebruik van Guardon® SelfClean Solar tot een minimum beperkt.

 • Gemak

  Met Guardon® SelfClean Solar behandelde zonnepanelen blijven langer schoon, de gebruiker hoeft zich geen zorgen te maken om vervuiling.

 • Minder stof

  Guardon® SelfClean Solar vermindert de opbouw van statische lading, hierdoor trekt het zonnepaneel minder stof aan.

   

   

 • Geen algengroei

  Guardon® SelfClean Solar bevat Titaandioxide, het is wetenschappelijk bewezen dat Titaandioxide een fotokatalytische werking heeft die micro-organismen, waaronder algen en mos onschadelijk maakt.

 • Minder reflectie

  Guardon® SelfClean Solar vermindert de reflectie (weerkaatsing) van het zonlicht op het oppervlak van de module tot 65%, hierdoor bereikt meer licht de zonnecel, dit kan tot een rendementswinst van maximaal 3% leiden.

 • Robuust

  Guardon® SelfClean Solar hecht zich zeer sterk aan het oppervlak waardoor het meer dan 15 jaar bestand is tegen UV en mechanische slijtage.