Probleem – 1

Slechte luchtkwaliteit binnen maakt ziek

Om gezond te blijven heeft de mens dagelijks behoefte aan voedsel, vocht en schone lucht (10.000 tot 20.000 liter). We besteden 70 tot 90 % van onze tijd binnenshuis. Dit maakt indoor luchtkwaliteit belangrijk.

Als het binnenklimaat niet in orde is kunnen er diverse klachten ontstaan, van hoofdpijn, concentratieproblemen, geïrriteerde ogen tot vermoeidheid. Dit wordt het Sick Building Syndrome genoemd, het wordt veroorzaakt door:

• Ontoereikende ventilatie
• Emissie van chemische stoffen
• Biologische vervuiling

De WHO schat dat 30 % van de nieuwe en gerenoveerde kantoorgebouwen leiden tot het Sick Building Syndrome en dat 10 tot 30 % van de gebruikers van deze gebouwen last heeft van hieraan gerelateerde aandoeningen.

Oplossing – 2

Verbeteren van het binnenklimaat

Orange Nano Guardon® SelfClean AirQuality Interior producten vormen een eenvoudige, veilige en kostenbewuste oplossing om luchtvervuiling binnenshuis af te breken en hierdoor de indoor luchtkwaliteit te verbeteren.

Luchtreiniging met licht

Orange Nano Guardon® SelfClean AirQuality Interior absorbeert UV, met behulp van lichtenergie (zonlicht en kunstlicht) vormt de coating stoffen die de vervuiling afbreken en omzetten in onschadelijke stoffen. Wanneer organische luchtvervuiling (VOC’s, Stikstofoxiden (NOx) Zwaveloxide (SOx) etc.) in contact komt met de door belichting van Guardon® SelfClean AirQuality Interior gevormde stoffen wordt ze omgezet in onschadelijke materie. Dit verbetert de luchtkwaliteit.

Hygiëne

Orange Nano Guardon® SelfClean AirQuality Interior breekt met behulp van licht organische vervuiling af. Het product bevat Titaandioxide, het is wetenschappelijk bewezen dat Titaandioxide een fotokatalytische werking heeft, de door de fotokatalytische werking gevormde radicalen doden bacteriën en micro-organismen, waaronder schimmels en algen; het oppervlak blijft hygiënisch schoon.

Actieve luchtverfrissing

Orange Nano Guardon® SelfClean AirQuality Interior breekt de onprettig ruikende materialen en gassen effectief af en zet ze om in water en koolstofdioxide. De meeste luchtverfrissers maskeren ongewenste geuren door ze te overheersen met een andere geur, Guardon® SelfClean AirQuality Interior maskeert de geur niet maar breekt deze moleculair af.

Easy to Clean eigenschappen

Met Orange Nano Guardon® SelfClean AirQuality Interior behandelde oppervlakken kunnen eenvoudig met schoon water worden gereinigd. Het materiaal wordt minder snel vies en de reiniging ervan kost minder tijd, inspanning en schoonmaakmiddelen.

Voordelen – 3

De voordelen:

 • Verhoging leefcomfort

  Guardon® SelfClean AirQuality Interior maakt gebouwen prettiger om in te verblijven.

 • Minder ziekteverzuim

  Guardon® SelfClean AirQuality Interior neemt de oorzaak van gebouw gerelateerde klachten weg.

 • Hogere productiviteit

  Het prettigere werkklimaat en het lagere ziekteverzuim door het gebruik van Guardon® SelfClean AirQuality Interior verhoogt de productiviteit per werknemer.

   

 • Hygiëne

  Guardon® SelfClean AirQuality Interior bevat Titaandioxide, het is wetenschappelijk bewezen dat Titaandioxide een fotokatalytische werking heeft die algen, schimmels, bacteriën en micro-organismen onschadelijk maakt.

 • Voordelig

  Een behandeling met Guardon® SelfClean AirQuality Interior kost een fractie van veel andere luchtbehandelingssystemen en -technieken

 • Veilig

  De Titaandioxide in Guardon® SelfClean AirQuality Interior is transparant, reukloos en ongevaarlijk voor mens en dier.

 • Eenvoudig

  Guardon® SelfClean AirQuality Interior is zeer eenvoudig zonder aanpassingen toe te passen in bestaande situaties.

 • Snel

  Guardon® SelfClean AirQuality Interior kan zeer snel, zonder bedrijfsonderbreking worden aangebracht.

 • Onzichtbaar

  Guardon® SelfClean AirQuality Interior is onzichtbaar, het behandelde oppervlak blijft optisch gelijk.

 • Robuust

  Guardon® SelfClean AirQuality Interior hecht zich zeer sterk aan het oppervlak waardoor het zeer goed bestand is tegen UV en mechanische slijtage.