Probleem – 1

Luchtvervuiling maakt mensen ziek en gebouwen vies

De uitstoot van Fijnstof, Stikstofoxide (NOx) en Zwaveldioxide (SO₂) heeft een negatief effect op de (lokale) luchtkwaliteit.

Blootstelling aan vervuilde lucht is slecht voor de gezondheid. Volgens de WHO sterven jaarlijks wereldwijd 1,3 miljoen mensen door luchtvervuiling, het OECD verwacht dat luchtvervuiling in 2050 de grootste oorzaak van milieu gerelateerde sterfgevallen is.

Luchtvervuiling heeft ook een negatieve invloed op het uiterlijk van gebouwen. Vuildeeltjes slaan er op neer en zorgen voor een grauwe aanblik bovendien tasten ze het onderliggende materiaal aan. Schoonmaak en reparatie zijn duur en arbeidsintensief.

Oplossing – 2

Het reinigen van buitenlucht en gebouwen

Orange Nano Guardon® SelfClean AirQuality Exterior producten houden het gecoate oppervlak actief schoon en breekt luchtvervuiling af, ze dragen bij aan het verbeteren van de lokale luchtkwaliteit.

Reinigen met licht

Orange Nano Guardon® SelfClean AirQuality Exterior absorbeert UV, met behulp van de lichtenergie vormt de coating stoffen die de vervuiling op het oppervlak afbreken en omzetten in onschadelijke stoffen. Het product bevat Titaandioxide, het is wetenschappelijk bewezen dat Titaandioxide een fotokatalytische werking heeft, de door de fotokatalytische werking gevormde radicalen doden bacteriën en micro-organismen, waaronder algen en mos; het oppervlak blijft hygiënisch schoon.

Luchtreiniging met licht

Orange Nano Guardon® SelfClean AirQuality Exterior absorbeert UV, met behulp van lichtenergie vormt de coating stoffen die luchtvervuiling afbreken en omzetten in onschadelijke stoffen. Wanneer organische luchtvervuiling (VOC’s, Stikstofoxiden (NOx) Zwaveloxide (SOx) etc.) in contact komt met de door belichting van Guardon® SelfClean AirQuality Exterior gevormde stoffen wordt ze omgezet in onschadelijke materie. Dit verbetert de luchtkwaliteit.

Vuil wordt weggespoeld door het hydrofiel oppervlak

Orange Nano Guardon® SelfClean AirQuality Exterior producten verhogen de oppervlakte energie van een oppervlak, hierdoor vormt water geen druppels maar wordt het gelijkmatig over het hele oppervlak verspreid. In combinatie met de zwaartekracht spoelt de waterfilm alle vuil (-resten) van het oppervlak af. Dit voorkomt donkere “zebra” strepen die vaak ontstaan bij (kit) naden, luchtroosters en hemelwaterafvoeren. Guardon® SelfClean wordt door de geringste hoeveelheid water, zoals ochtendnevel, geactiveerd. De vervuiling wordt hierdoor telkens weggespoeld, met als resultaat een schoner oppervlak.

Actieve luchtverfrissing

Orange Nano Guardon® SelfClean AirQuality Exterior breekt de onprettig ruikende materialen en gassen effectief af en zet ze om in water en koolstofdioxide. De meeste luchtverfrissers maskeren ongewenste geuren door ze te overheersen met een andere geur, Guardon® SelfClean AirQuality Exterior maskeert de geur niet maar breekt deze moleculair af.

Voordelen – 3

De voordelen:

 • Beter leefklimaat

  Guardon® SelfClean AirQuality Exterior draagt bij aan een betere luchtkwaliteit.

 • Betere uitstraling

  Materialen behandeld met Guardon® SelfClean AirQuality Exterior zien er langer goed en hygiënisch uit.

 • Kostenbesparing

  Materialen behandeld met Guardon® SelfClean AirQuality Exterior hoeven vrijwel niet gereinigd worden. Dit bespaart schoonmaakkosten.

 • Waarde behoud

  Objecten behandeld met Guardon® SelfClean AirQuality Exterior blijven als nieuw.

 • Veilig

  De Titaandioxide in Guardon® SelfClean AirQuality Exterior is transparant, reukloos en ongevaarlijk voor mens en dier.

 • Onzichtbaar

  Guardon® SelfClean AirQuality Exterior is onzichtbaar, het behandelde oppervlak blijft optisch gelijk.

 • Minder milieubelasting

  Het gebruik van water en schoonmaakmiddelen wordt door het gebruik van Guardon® SelfClean AirQuality Exterior tot een minimum beperkt.

 • Tijdbesparing

  Materialen behandeld met Guardon® SelfClean AirQuality Exterior hoeven vrijwel niet gereinigd worden. Dit bespaart tijd.

 • Gemak

  Objecten behandeld met Guardon® SelfClean AirQuality Exterior blijven er langer goed uitzien zonder dat de gebruiker zich zorgen hoeft te maken om vervuiling.

 • Robuust

  Guardon® SelfClean AirQuality Exterior hecht zich zeer sterk aan het oppervlak waardoor het zeer goed bestand is tegen UV en mechanische slijtage.