Probleem – 1

Verwering van minerale bouwmaterialen

Een monument heeft een belangrijke betekenis als tekenend bouwwerk voor een bepaalde periode.

De doelstelling om monumenten te behouden wordt bemoeilijkt door het verweren van de minerale bouwmaterialen waarvan het object gemaakt is. Door verwering kan het materiaal zijn samenhang verliezen waardoor het letterlijk afbrokkelt.

Het is meestal is het niet mogelijk om het betreffende bouwwerk te beschermen tegen directe weersinvloeden, voortdurende erosie leidt uiteindelijk tot verlies van het object.

Oplossing – 2

Stop verval, vergroot de levensduur

Orange Nano Guardon® Reinforce stopt de leeftijdsgebonden achteruitgang door verwering van minerale bouwmaterialen. Het verlengt de levensduur van het behandelde object zonder dat het afbreuk doet aan het originele historische uiterlijk er van. Het product:

Conserveert

Orange Nano Guardon® Reinforce helpt om minerale bouwmaterialen in de oorspronkelijke staat te behouden en toekomstig verval te stoppen. Het beschermt het materiaal tot diep van binnen tegen externe invloeden. Voor een optimale bescherming kan een met Guardon® Reinforce behandeld oppervlak bovendien additioneel worden beschermd met Guardon® HydroProtect en / of Guardon® StayClean+Protect Mineral.

Herstelt en versterkt

Orange Nano Guardon® Reinforce herstelt verweerde poreuze minerale bouwmaterialen. Door het aangetaste materiaal te verzadigen met Guardon® Reinforce wordt de oorspronkelijke sterkte en porositeit vrijwel volledig hersteld.

Voorkomt dure reparaties

Oude gebouwen en monumenten zijn zowel materieel als immaterieel van hoge, zo niet onschatbare waarde. Het herstel van schade aan deze objecten is zeer arbeids- en kapitaalintensief.  Guardon® Reinforce stopt het verval waardoor dure reparaties kunnen worden voorkomen.

Behoudt

Historische objecten zijn vooral geliefd vanwege hun uiterlijk. Guardon® Reinforce is onzichtbaar, het behandelde object behoudt zijn oorspronkelijke uiterlijk en boet niets aan karakter in.

Voordelen – 3

De voordelen:

 • Bescherming erfgoed

  Guardon® Reinforce helpt bij het behoud van objecten met een hoge materiële en immateriële waarde.

 • Versterkt

  Guardon® Reinforce stopt het verval en maakt het behandelde object sterker.

 • Robuust

  Guardon® Reinforce dringt zeer diep in het bouwmateriaal waardoor het bestand is tegen alkaliën, UV en mechanische slijtage.

 • Langere Levensduur

  Guardon® Reinforce verlengt de levensduur van het behandelde object.

 • Topcoat mogelijk

  Guardon® Reinforce is geschikt voor het gebruik van additionele beschermingsproducten zoals Guardon® HydroProtect en StayClean+Protect.

 • Onzichtbaar

  Guardon® Reinforce is onzichtbaar, het versterkt het behandelde object zonder het uiterlijk er van aan te tasten.

 • Gemak

  Guardon® Reinforce is een kant-en-klaar product dat eenvoudig en snel aan te brengen is.

 • Effectief

  Guardon® Reinforce dringt diep in het behandelde materiaal en brengt de oorspronkelijke sterkte terug.

 • Waarde behoud

  Objecten behandeld met Guardon® Reinforce blijven langer in goede staat.

 • Spaart geld

  Door het herstel van het materiaal voorkomt Guardon® Reinforce dure reparaties.