Probleem – 1

Onderhoud en schoonmaak goedkoper

Schoon is belangrijk. Desondanks staan budgetten voor onderhoud en schoonmaak onder druk. Bovendien wordt er steeds meer belang gehecht aan milieubewuste schoonmaak met minder (agressieve) schoonmaakmiddelen.

Een schone werkomgeving zorgt ervoor dat medewerkers minder snel ziek worden en meer plezier in hun werk hebben, het heeft bovendien een positief effect op het veiligheidsgevoel van medewerkers, klanten, relaties en bezoekers.

De uitstraling van bedrijfsmiddelen is een belangrijke beïnvloeder van klanttevredenheid en loyaliteit. In productie- en distributieprocessen is hygiëne zelfs van levensbelang. Objecten moeten zo lang en goed mogelijk schoon zijn. Het is uiteindelijk ook gewoon prettig als bezittingen lang als nieuw blijven.

Oplossing – 2

Met minder inspanning langer schoon

Orange Nano Guardon® StayClean+Protect producten verminderen de tijd, inspanning en materiaalverbruik van schoonmaak en onderhoud zonder dat dit ten koste gaat van de uitstraling en hygiëne van het behandelde object. Investeren in een behandeling met Guardon® StayClean+Protect leidt tot een jarenlange verlaging van de operationele kosten (schoonmaak en onderhoud).

Bescherming van het oppervlak

Orange Nano Guardon® StayClean+Protect beschermt materialen langdurig tegen invloeden van buitenaf, het is onzichtbaar en hecht zich chemisch zeer sterk aan het oppervlak waardoor het bestand is tegen UV en mechanische slijtage. De ultra dunne glasachtige beschermlaag vormt een permanente barrière tussen het oppervlak en de buitenwereld. Bij materialen waarbij het vermogen te ademen van groot belang is (zoals bij beton en steen) zorgt Orange Nano Guardon® StayClean+Protect ervoor dat deze eigenschap behouden blijft.

Water- en olieafstotendheid

Orange Nano Guardon® StayClean+Protect verlaagt de oppervlakte energie van het gecoate materiaal. Dit leidt er toe dat het oppervlak een afstotende werking heeft op water, olie en andere vloeistoffen.

Verminderde aanhechting van vuil

Door het gebruik van Orange Nano Guardon® StayClean+Protect heeft vervuiling de neiging om van het oppervlak “af te glijden”. Dit remt de opbouw van vervuiling en verlengt de tijd tussen opeenvolgende reinigingen.

Easy to Clean eigenschappen

Het gebruik van Orange Nano Guardon® StayClean+Protect leidt tot Easy to Clean oppervlakken. Het materiaal wordt minder snel vies en de reiniging ervan kost minder tijd, inspanning en schoonmaakmiddelen. In veel gevallen volstaat reiniging met schoon leidingwater.

Let op: “Easy to Clean” betekent niet “zelfreinigend”, hoewel objecten voorzien van Orange Nano Guardon® StayClean+Protect minder snel vies worden en het reinigen eenvoudiger is dient vervuiling tijdig en grondig verwijderd te worden.

Werking – 3

Zo werkt het:

 • Vervuiling van gebouwen, voertuigen en andere objecten ontstaan onder andere door uitstoot door industrie en verkeer (o.a. fijnstof en roet) , olie- en vethoudende vloeistoffen, stof, zand, micro organismen, algen en mossen.
 • Daarnaast hebben weersinvloeden zoals regen, sneeuw, warmte en kou een groot effect op het uiterlijk van objecten.
 • Orange Nano Guardon® StayClean producten bieden onzichtbare bescherming voor uiteenlopende oppervlakken zoals steen, glas, hout, plastics, metaal en geverfde oppervlakken.
 • Orange Nano Guardon® StayClean producten verlagen de oppervlakte energie van het gecoate object waardoor vervuiling er zich minder goed aan hecht.
 • Door reiniging of regenval wordt de vervuiling eenvoudig verwijderd. Orange Nano Guardon® StayClean producten vormen een enorm sterke chemische binding met het behandelde oppervlak en zijn daarom zeer bestendig tegen weersinvloeden en UV-straling.
 • Bij materialen waarvoor damp in- en uittreding belangrijk is, zoals bijvoorbeeld minerale bouwmaterialen, blijft de ademende eigenschap ook na het aanbrengen van Guardon® StayClean behouden.
 • Voordelen – 4

  De voordelen:

  • Tijdbesparing

   Materialen behandeld met Guardon® StayClean+Protect hoeven minder vaak en kunnen sneller gereinigd worden.

  • Kostenbesparing

   Reiniging van materialen behandeld met Guardon® StayClean+Protect hoeft minder vaak en kost minder tijd en schoonmaakmiddelen.

  • Minder milieubelasting

   Reiniging van materialen behandeld met Guardon® StayClean+Protect kan met minder en mildere schoonmaakmiddelen.

  • Betere uitstraling

   Materialen behandeld met Guardon® StayClean+Protect zien er langer goed en hygiënisch uit.

  • Bescherming materiaal

   Guardon® StayClean+Protect vormt een ultra dunne beschermlaag en een barrière tussen het materiaal en de buitenwereld.

  • Hygiëne

   Vervuiling hecht zich minder goed op materialen behandeld met Guardon® StayClean+Protect.

  • Waarde behoud

   Objecten behandeld met Guardon® StayClean+Protect blijven langer als nieuw.

    

    

  • Gemak

   Objecten behandeld met Guardon® StayClean+Protect blijven er langer goed uitzien zonder dat de gebruiker zich zorgen hoeft te maken om vervuiling.

  • Onzichtbaar

   Guardon® StayClean+Protect is onzichtbaar, het behandelde oppervlak blijft optisch gelijk.

  • Robuust

   Guardon® StayClean+Protect hecht zich zeer sterk aan het oppervlak waardoor het zeer bestand is tegen UV en mechanische slijtage.