Probleem – 1

Mooi moet mooi blijven

Eigenaren en gebruikers van gebouwen investeren continu in de schoonmaak en het onderhoud ervan. Op de eerste plaats omdat het een visitekaartje van zichzelf of de organisatie is, op de tweede plaats om de waarde van het kostbare bezit op peil te houden.

Ondanks alle inspanningen laten de elementen na verloop van tijd sporen na op het gebouw; de goed zichtbare maar moeilijk bereikbare gedeelten worden door vervuiling ontsierend en vormen een doorn in het oog.

Oplossing – 2

Reinigen met licht

Orange Nano Guardon® SelfClean producten vormen een eenvoudige, veilige en kostenbewuste oplossing voor het schoon houden van moeilijk bereikbare objecten. Een met Orange Nano Guardon® SelfClean behandeld oppervlak wordt praktisch zelfreinigend.

Reinigen met licht

Orange Nano Guardon® SelfClean absorbeert UV, met behulp van de lichtenergie vormt de coating stoffen die de vervuiling op het oppervlak afbreken en omzetten in onschadelijke stoffen. Guardon® SelfClean bevat Titaandioxide, het is wetenschappelijk bewezen dat Titaandioxide een fotokatalytische werking heeft, de door de fotokatalytische werking gevormde radicalen doden bacteriën en micro-organismen, waaronder algen en mos; het oppervlak blijft hygiënisch schoon.

Vuil wordt weggespoeld door het hydrofiel oppervlak

Orange Nano Guardon® SelfClean producten verhogen de oppervlakte energie van een oppervlak, hierdoor vormt water geen druppels maar wordt het gelijkmatig over het hele oppervlak verspreid. In combinatie met de zwaartekracht spoelt de waterfilm alle vuil (-resten) van het oppervlak af. Dit voorkomt donkere “zebra” strepen die vaak ontstaan bij (kit) naden, luchtroosters en hemelwaterafvoeren. Guardon® SelfClean wordt door de geringste hoeveelheid water, zoals ochtendnevel, geactiveerd. De vervuiling wordt hierdoor telkens weggespoeld, met als resultaat een schoner oppervlak.

Altijd transparant glas

Door het hydrofiele karakter vormen zich op een met Orange Nano Guardon® SelfClean gecoat raam bij regen geen druppels. Dit heeft naast het reinigingseffect als voordeel dat het zicht door het glas te allen tijde optimaal blijft. Het raam droogt na een regenbui sneller en gelijkmatiger (zonder indrogende druppels). Guardon® SelfClean zorgt bij glazen oppervlakken bovendien voor een anti-aanslag effect.

Easy to Clean eigenschappen

Wanneer er geen regen is kan het met Orange Nano Guardon® SelfClean behandelde oppervlak ook eenvoudig met schoon water worden gereinigd. Het materiaal wordt minder snel vies en de reiniging ervan kost minder tijd, inspanning en schoonmaakmiddelen.

Werking – 3

Zo werkt het:

 • Guardon® SelfClean absorbeert UV, met behulp van de lichtenergie vormt de Titaandioxide Hydroxyl radicalen (OH) en Superoxide ionen (O₂⁻). De Titaandioxide functioneert als katalysator, het beïnvloed de chemische reactie zonder zelf verbruikt te worden tijdens belichting.
 • De bij de fotokatalytische reactie vrijgekomen radicalen breken organische vervuiling (met name stoffen waarin koolstofatomen voorkomen zoals b.v. VOC’s, bacteriën, algen en vetten) af en zetten ze om in onschadelijke stoffen zoals water en koolstofdioxide.
 • Guardon® SelfClean zorgt bij glazen oppervlakken bovendien voor een anti-aanslag effect.
 • Guardon® SelfClean breekt met behulp van licht organische vervuiling af, dit maakt het gecoate oppervlak schoner. Ook verhoogt het product de oppervlakte energie, hierdoor vormt regenwater een waterfilm die al het vuil verwijdert.
 • Wanneer organische luchtvervuiling (Stikstofoxiden NOx & Zwaveloxide SOx) in contact komen met de door belichting van Guardon® SelfClean gevormde Superoxide ionen (O₂⁻) wordt ze omgezet in onschadelijke materie. Dit verbetert de luchtkwaliteit.
 • Algen, mos of bacteriën die in contact komen met de door belichting van Guardon® SelfClean gevormde radicalen worden volledig afgebroken en onschadelijk gemaakt.
 • Voordelen – 4

  De voordelen:

  • Waarde behoud

   Objecten behandeld met Guardon® SelfClean blijven als nieuw en behouden daardoor hun waarde.

  • Betere uitstraling

   Materialen behandeld met Guardon® SelfClean zien er langer goed en hygiënisch uit.

  • Tijdbesparing

   Materialen behandeld met Guardon® SelfClean hoeven vrijwel niet gereinigd worden. Dit bespaart veel tijd.

  • Kostenbesparing

   Materialen behandeld met Guardon® SelfClean hoeven vrijwel niet gereinigd worden. Dit bespaart schoonmaakkosten.

  • Minder milieubelasting

   Het gebruik van water en schoonmaakmiddelen wordt door het gebruik van Guardon® SelfClean tot een minimum beperkt.

  • Gemak

   Objecten behandeld met Guardon® SelfClean blijven er langer goed uitzien zonder dat de gebruiker zich zorgen hoeft te maken om vervuiling.

  • Minder stof

   Guardon® SelfClean vermindert de opbouw van statische lading, hierdoor trekt het behandelde object minder stof aan.

    

    

  • Hygiëne

   Guardon® SelfClean bevat Titaandioxide, het is wetenschappelijk bewezen dat Titaandioxide een fotokatalytische werking heeft die bacteriën en micro-organismen, waaronder algen en mos onschadelijk maakt.

  • Onzichtbaar

   Guardon® SelfClean is onzichtbaar, het behandelde oppervlak blijft optisch gelijk.

  • Robuust

   Guardon® SelfClean hecht zich zeer sterk aan het oppervlak waardoor het zeer goed bestand is tegen UV en mechanische slijtage.