Probleem – 1

Schade door vocht

Minerale bouwmaterialen absorberen vocht, door de capillaire werking worden water en daarin opgeloste mineralen tot diep in het materiaal gezogen.

Te grote vochtopname leidt tot uiteenlopende problemen en schade aan minerale bouwmaterialen, zoals vorstschade, uitbloei (witte aanslag door zout en kalk), corrosie van betonwapeningsstaal (roestvlekken en scheuren), chemische corrosie, doorslaand vocht, schimmelvorming in woon- en werkvertrekken, sterk verminderde warmte isolatie en mos en algengroei.

 

Oplossing – 2

Optimale bescherming tegen vocht

Orange Nano Guardon® HydroProtect verhindert wateropname door bouwmaterialen en voorkomt daarmee schade en dure reparaties.

Verhinderen wateropname

Orange Nano Guardon® HydroProtect beschermt minerale bouwmaterialen langdurig tegen vocht, het is onzichtbaar en dringt zeer diep in waardoor het bestand is tegen UV en mechanische slijtage. De kleine Silanen voorkomen vocht indringing en daardoor vocht gerelateerde schade maar zorgen er tegelijkertijd voor dat het materiaal blijft “ademen”. Veel andere hydrofobeermiddelen vormen een niet ademende laag die het materiaal afsluit; omdat de damp niet kan ontsnappen wordt de kern van het bouwmateriaal niet droog waardoor er alsnog materiaalschade ontstaat en schimmel niet verdwijnt.

Energiebesparing

Elke procent verhoging van vochtigheid van een muur leidt tot een verlaging van de isolerende werking ervan met 2 tot 3 procent. Het gebruik van Guardon® HydroProtect brengt de vochtigheid van een muur tot het absolute minimum terug, dit verbetert de isolerende werking en voorkomt energieverspilling en hogere stookkosten als gevolg van de verminderde isolatie door vocht.

Voorkomen van dure reparaties

Betonrot begint met intreding van vocht die leidt tot corrosie van het wapeningsstaal. Guardon® HydroProtect voorkomt intreding van vocht in het beton waardoor betonrot effectief wordt voorkomen. De investering in de preventieve behandeling van het gewapend beton met Guardon® HydroProtect is vele malen lager dan de kosten van reparatie van betonrot. Onderzoekers van de Universiteit Karlsruhe schatten dat de kosten van preventieve behandeling van een viaductpijler met hydrofobeermiddelen tot 90% lager zijn dan de kosten van het repareren van schade die kan ontstaan aan onbehandelde oppervlakken. Investeren in een behandeling met Guardon® HydroProtect levert op lange termijn dus beduidend meer op dan dat het kost.

Gezonder leefklimaat

15 tot 20 procent van de gebouwen heeft vochtproblemen dit is o.a. waarneembaar aan vochtplekken, schimmelgroei en een muffe geur. In een vochtige omgeving komen meer schimmels voor en leven meer huisstofmijten, dit voelt onprettig en leidt bovendien tot gezondheidsklachten. Wanneer vochtproblemen niet worden opgelost zullen schimmels bijna altijd terugkomen. Guardon® HydroProtect werkt langdurig, snel en effectief; een vochtige muur is enkele maanden na het aanbrengen van het product droog waardoor de voedingsbodem voor schimmels en micro-organismen verdwijnt en het leefklimaat verbetert.

Werking – 3

Zo werkt het:

 • Regenwater met daarin opgeloste verontreinigende stoffen kan ongehinderd het materiaal intrekken.
 • Het binnengedrongen water verdampt niet volledig, restwater blijft aanwezig.
 • Door bevriezing van het restwater ontstaan scheurtjes en materiaal schade.
 • Water verdampt en dringt samen met opgeloste zouten naar buiten. Het zout kristalliseert en vormt uitbloei en ophopingen aan het oppervlak.
 • Orange Nano Guardon® HydroProtect dringt diep in de poriën van het materiaal en vormt een sterke chemische binding hierdoor heeft UV straling geen negatief op de werking van het product. Het maakt het bouwwerk Waterafstotend terwijl het ook kan blijven ademen.
 • Voordelen – 4

  De voordelen:

  • Effectief

   HydroProtect leidt is zeer effectief tot een drastische vochtopname reductie (> 90%).

  • Ademend

   Met HydroProtect behandelde bouwmaterialen kunnen blijven ademen.

  • Robuust

   HydroProtect dringt zeer diep in het bouwmateriaal waardoor het bestand is tegen alkaliën, UV en slijtage.

  • Langere levensduur

   HydroProtect heeft een langere levensduur dan vergelijkbare producten.

  • Onzichtbaar

   HydroProtect is onzichtbaar, het behandelde oppervlak blijft optisch gelijk.

  • Topcoat mogelijk

   HydroProtect is geschikt voor het gebruik van additionele toplagen.

  • Betere Isolatie

   HydroProtect leidt tot een betere isolatie, het warmteverlies door vocht wordt tot een minimum beperkt.

  • Gezonder Leefklimaat

   HydroProtect droogt muren waardoor de voedingsbodem voor schimmels en micro-organismen verdwijnt.

  • Voorkomt Betonrot

   HydroProtect voorkomt dat vocht de betonwapening bereikt en tot corrosie leidt.

  • Spaart geld

   HydroProtect voorkomt dure reparaties.

  Productvarianten – 5

  Productvarianten

  "Beading" en "Non Beading"

  Hydrofobeermiddelen stoten vocht af en hebben vaak een afparelend effect. Ten onrechte wordt de mate van water afpareling aan het oppervlak door velen beschouwd als een weerspiegeling van de kwaliteit of effectiviteit van een hydrofobeermiddel (in tegenstelling tot StayClean producten waarbij dit wel het geval is). Guardon® HydroProtect werkt niet alleen aan het oppervlak maar vooral diep in het materiaal. Wanneer het met Guardon® HydroProtect Mineral behandelde oppervlak moet worden voorzien van een aanvullende topcoat zoals bijvoorbeeld verf of een functionele coating is het vochtafparelend echter ongewenst. Voor deze situaties is Guardon® HydroProtect Mineral ook in niet-vochtafparelende varianten beschikbaar. De vocht afparelende HydroProtect Mineral varianten dragen de naam “Beading” de niet-vocht afparelende varianten “Non Beading”.

  Pure (P), Water based (W) en Solvent based (S)

  Guardon® HydroProtect Mineral is verkrijgbaar in drie versies:

   

  Pure (P): oplosmiddelvrij, 100% actieve silanen

  Water based (W): op basis van water

  Solvent based (S): op basis van oplosmiddelen

   

  Wanneer het te behandelen oppervlak in het verleden eerder een vochtwerende behandeling heeft gehad kan dit de hechting van de Guardon® HydroProtect Mineral W-varianten (waterbased) beperken. Gebruik in dat geval Guardon® HydroProtect Mineral S of P.