Probleem – 1

Kortsluiting door oxidatie en vocht

Elektrische stroom volgt de weg van de minste weerstand. Elektrische systemen zijn over het algemeen goed geïsoleerd. Als de isolatie beschadigd raakt, er vocht binnentreedt of als er sprake is van oxidatie ontstaat er een verbinding waarvan de weerstand veel lager is dan de weerstand van het bedoelde systeem, hierdoor gaat er een grote stroom lopen.

Bij onvoldoende beveiliging kan de kortsluiting zo groot zijn dat er veel warmte en vonken ontstaan met het risico van brand.

 

Oplossing – 2

Extreme bescherming tegen kortsluiting

Zekeringen en aardlekschakelaars kunnen de gevolgen van kortsluiting beperken. Orange Nano Guardon® ElectroProtect is een zeer diep penetrerend product dat kortsluiting voorkomt.

Hoog isolerend vermogen

De doorslagspanning van een isolator is de spanning waarbij een isolator zijn isolerend vermogen verliest. Guardon® ElectroProtect heeft een zeer hoge doorslagspanning van ca. 200 kV/cm.

Behoud van geleidbaarheid

Guardon® ElectroProtect beschermt elektrische en elektronische componenten, machines en installaties tegen alle vormen van vocht zonder de elektrische geleidbaarheid ervan te belemmeren. Zelfs onder water ontstaat geen kortsluiting.

Bescherming en reparatie

Guardon® ElectroProtect biedt een zeer goede bescherming tegen roesten en corrosie van alle metalen componenten, onderdelen contacten etc.. Guardon® ElectroProtect kan kortsluiting als gevolg van vochtintreding repareren. Guardon® ElectroProtect is kant-en-klaar, snel drogend en altijd inzetbaar.

Langdurige werking

Guardon® ElectroProtect beschermt ten minste één jaar tegen corrosie en vocht gerelateerde uitval van elektrische en elektronische systemen (mits er geen sprake is van mechanische wrijving). Het product hecht zich uitstekend en langdurig (> 140 uur zoutspraytest volgens DIN EN ISO 9227).

Voordelen – 3

De voordelen:

 • Effectief

  Guardon® ElectroProtect voorkomt kortsluiting; zelfs onderwater.

 • Eenvouding

  Guardon® ElectroProtect is kant-en-klaar en zeer eenvoudig in gebruik.

 • Robuust

  Guardon® ElectroProtect is meer dan één jaar werkzaam en zeer corrosiebestendig (>140 uur, DIN EN ISO 9227)

 • Voordelig

  Een behandeling met Guardon® ElectroProtect kost een fractie van de eventuele schade die het voorkomt.

 • Verlengt de levensduur

  Met Guardon® ElectroProtect behandelde apparaten gaan langer mee.

 • Emulgeert niet

  Guardon® ElectroProtect lost in tegenstelling tot andere elektrosprays niet op in water.

 • Zeer hoge isolatiewaarde

  Guardon® ElectroProtect heeft een zeer hoge doorslagspanning van ca. 200 kV/cm.

 • Repareert

  Guardon® ElectroProtect kan direct na vocht gerelateerde kortsluiting worden ingezet ter reparatie.