Probleem – 1

Graffiti voelt onveilig en kost miljoenen

Graffiti is een groot maatschappelijk probleem, het heeft een negatief effect op het veiligheidsgevoel van mensen.

Een verloederde omgeving nodigt uit tot verdere vernieling en vervuiling. Om te voorkomen dat het probleem uit de hand loopt heeft een snelle, consistente en volledige verwijdering van graffiti prioriteit.

Oplossing – 2

Langdurige, kostenefficiënte bescherming

Orange Nano Guardon® AntiGraffiti is een geavanceerd anti-graffiti systeem dat zonder enige moeite vele graffiti aanvallen doorstaat. Door haar ongekende duurzaamheid en eenvoudige reiniging bespaart Guardon® AntiGraffiti veel tijd en geld ten opzichte van traditionele anti graffiti producten.

Langdurige bescherming

Tijdelijke, niet permanente (zelfopofferende) anti-graffiti systemen moeten telkens opnieuw worden aangebracht en verliezen vaak, zelfs als ze niet gereinigd worden, na één tot twee jaar hun effectiviteit. Guardon® AntiGraffiti doorstaat vele aanvals- en reinigingscycli en is niet vatbaar voor weersinvloeden en UV-straling, het biedt vele jaren effectieve bescherming tegen graffiti.

Kosteneffectieve bescherming

Tijdelijke, niet permanente (zelfopofferende) anti-graffiti systemen lijken op het eerste gezicht goedkoper dan Guardon® AntiGraffiti. Het na elke aanval en reiniging telkens opnieuw aanbrengen van de anti-graffiti coating kosten op lange termijn echter beduidend meer materiaal en arbeid dan het reinigen van een met Guardon® AntiGraffiti behandeld oppervlak, zeker wanneer er tussen de reiniging en reapplicatie van het tijdelijk anti-graffiti systeem een aanval plaatsvindt.

Bescherming van het onderliggend oppervlak

Guardon® AntiGraffiti beschermt materialen langdurig tegen invloeden van buitenaf, het is onzichtbaar en hecht zich chemisch zeer sterk aan het oppervlak waardoor het bestand is tegen UV en mechanische slijtage. De ultra dunne glasachtige beschermlaag vormt een permanente barrière tussen het oppervlak en de buitenwereld. Bij materialen waarbij het vermogen te ademen van groot belang is (zoals bij beton en steen) zorgt Guardon® AntiGraffiti er in tegenstelling tot veel andere anti-graffiti systemen voor dat deze eigenschap behouden blijft.

Slechte hechting verf en easy to clean

Guardon® AntiGraffiti verlaagt de oppervlakte energie van het gecoate materiaal, hierdoor hechten verfproducten zich niet aan het oppervlak en krijgt de graffiti niet de gewenste vorm; dit ontmoedigt de “artiest”, hij zal zijn poging in veel gevallen vroegtijdig staken. Daarnaast heeft Guardon® AntiGraffiti een afstotende werking op water, olie en andere vloeistoffen. Vervuiling heeft de neiging om van het oppervlak “af te glijden”. Dit remt de opbouw van vervuiling en verlengt de tijd tussen opeenvolgende reinigingen. Het materiaal wordt minder snel vies en de reiniging ervan kost minder tijd, inspanning en schoonmaakmiddelen.

Voordelen – 3

De voordelen:

 • Langdurige werking

  Guardon® AntiGraffiti is goed bestand tegen UV en mechanische slijtage, doorstaat meerdere reinigingscycli en houdt vele jaren stand.

 • Kostenbesparing

  Guardon® AntiGraffiti doorstaat meerdere reinigingscycli en hoeft niet telkens opnieuw worden aangebracht.

 • Veiligheid

  Guardon® AntiGraffiti zorgt voor snelle en volledige graffiti verwijdering en ontmoedigt graffiti vandalisme dit verhoogt het gevoel van veiligheid.

 • Bescherming materiaal

  Guardon® AntiGraffiti vormt een ultra dunne beschermlaag en een barrière tussen het materiaal en de buitenwereld.

 • Onzichtbaar

  Guardon® AntiGraffiti is onzichtbaar, het behandelde oppervlak blijft optisch gelijk.

 • Snel

  Guardon® AntiGraffiti is snel aan te brengen en snel te reinigen.

 • Minder milieubelasting

  Reiniging van materialen behandeld met Guardon® AntiGraffiti kan met minder en mildere schoonmaakmiddelen.

 • Robuust

  Guardon® AntiGraffiti hecht zich zeer sterk aan het oppervlak waardoor het zeer bestand is tegen UV en mechanische slijtage.

 • Waarde behoud

  Objecten behandeld met Guardon® AntiGraffiti zijn op een eenvoudige wijze langer als nieuw te houden.

 • Betere uitstraling

  Objecten behandeld met Guardon® AntiGraffiti blijven er langer goed uitzien zonder dat de gebruiker zich zorgen hoeft te maken om vervuiling.