Probleem – 1

Corrosie: hoge kosten en veiligheidsrisico’s

De directe jaarlijkse kosten van corrosie bedragen meer dan 3% van het BNP van geïndustrialiseerde landen. Verzinken is een manier om metalen langdurig te beschermen tegen corrosie, het object wordt hierbij voorzien van een laagje zink. Verzinken (o.a. thermisch verzinken, galvaniseren en schooperen) kost een grote hoeveelheid energie en grondstoffen, daarnaast moet het vaak worden uitbesteed wat de flexibiliteit beperkt. Nadelen zijn bovendien de vorming van “witte roest” en de laagdikte (30 – 180 µm).

Oplossing – 2

Flexibel, eenvoudig en goed verzinken

Orange Nano Guardon® AntiCorrosion Metal vormt een volwaardig alternatief voor traditioneel verzinken. Het combineert de beste corrosiebescherming met de kleinste laagdikte en een ongekend gebruiksgemak.

Beschermt net zo goed als thermisch verzinken

Guardon® AntiCorrosion Metal is net zoals metaal anorganisch en vormt een zeer harde, dichte en sterk bindende beschermlaag die zowel passief als actief beschermt tegen oxidatie en corrosie. Het zorgt dat er geen elektrolyt op het metaal kan komen en voorkomt roestvorming door krassen en kleine beschadigingen. De coating biedt extreme corrosiebescherming (meer dan 1.000 uur, DIN EN ISO 9227) en is temperatuurbestendig tot meer dan 300 °C.

Vormt een zeer dunne beschermlaag

De met Guardon® AntiCorrosion Metal gevormde beschermlaag is slechts 5 – 25 µm dik; een traditionele verzinking leidt tot een laagdikte van 30 – 180 µm.

Spaart energie en grondstoffen

Traditioneel verzinken kost veel energie. Thermisch verzinken geschiedt bij zo’n 450 °C. Guardon® AntiCorrosion Metal kan op kamertemperatuur worden geappliceerd en hardt op dezelfde temperatuur uit. Door de extreem dunne laag bespaart Guardon® AntiCorrosion Metal ongeveer 90% materiaal ten opzichte van thermisch verzinken.

Is veelzijdig, flexibel en eenvoudig in het gebruik

Guardon® AntiCorrosion Metal is kant-en-klaar, snel drogend en inzetbaar in zowel massa als klein serieproductie. Het is bovendien zeer geschikt voor het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden. Guardon® AntiCorrosion Metal vormt een mooie egale metallic finish waarop zich geen witte roest vormt en die bovendien geschikt is voor het aanbrengen van additionele toplagen of coatings.

Voordelen – 3

De voordelen:

 • Bespaart energie

  Guardon® AntiCorrosion Metal wordt op kamertemperatuur verwerkt in plaats van op de hoge temperaturen van traditioneel verzinken.

 • Bespaart grondstoffen

  Guardon® AntiCorrosion Metal vormt een zeer dunne laag waarvoor t.o.v. traditioneel verzinken 90% minder materiaal wordt gebruikt.

 • Extreem corrosiebestendig

  Guardon® AntiCorrosion Metal is extreem corrosiebestendig (> 1.000 uur, DIN EN ISO 9227).

 • Hitte bestendig

  Guardon® AntiCorrosion Metal is temperatuurstabiel tot meer dan 300 °C.

 • Effectief

  Guardon® AntiCorrosion Metal functioneert al bij een laagdikte van 5 µm.

 • Beschermt het materiaal

  Guardon® AntiCorrosion Metal vormt zeer dun maar extreem harde beschermlaag.

 • Eenvoudig in gebruik

  Guardon® AntiCorrosion Metal is kant-en-klaar en kan op kamertemperatuur worden verwerkt.

 • Breed inzetbaar

  Guardon® AntiCorrosion Metal is geschikt voor massa, klein productie en reparatiewerkzaamheden.

 • Mooi

  Guardon® AntiCorrosion Metal vormt een mooie egale metallic finish waarop zich geen witte oxidatie laag vormt.

 • Basis voor topcoat

  Guardon® AntiCorrosion Metal vormt de ideale ondergrond voor verf, poedercoat en andere toplagen.